1 jaar onbeperkt bellen-sms - 2000 MB

Alle handige tabellen op één website met on-line referentie voor rechtstreeks linken!
www.tabellenboekje.nl

Kattenbakken

Uitvoering

Er bestaan kattenbakken in zeer veel verschillende uitvoeringen.

  • open kattenbak (zonder bovenkang)
  • dichte kattenbak (met bovenkant zonder klepje)
  • dichte kattenbak (met klepje (deurtje))
  • draaibare kattenbak (draaien om afval in een speciale lade te krijgen)
  • hoek kattenbak (plaatsing in de hoek van de kamer)
  • kattenbak met een trapje
  • kattentoilet met automatische reiniging en afvoer!

Een gesloten kattenbak heeft als voordeel dat u minder last heeft van geurtjes en minder rommel geeft. Een kat mag nou eenmaal graag met zijn poten in de vulling rommelen. Een open bak is dus het meest prettig voor de kat. Misschien help de plaatsing van een opvangbak om de rondvliegende korrels op te vangen.

Een kattenbak die afgesloten kan worden mag dan wel plezierig zijn voor de omgeving maar voor de kat is het absoluut niet een pretje om hun behoefte hierin te doen. Zij hebben een gevoelige neus. Het beste is om eenvoudinger wijze zeer regelmatig de behoefte (of de klontjes) te verwijderen en de gehele inhoud van de kattenbak te vervangen.

Het was voor mij niet meteen duidelijk wat een draaibare kattenbak is. Hieronder staat een Youtube filmpje die het meteen duidelijk maakt. Ik heb er geen maar het lijkt mij wel erg handig. Dit soort kattenbakken geeft ook weinig stofdeeltjes in de lucht.

Belangrijk

Het belangrijkste is dat de bak groot genoeg is! Een kat moet zich makkelijk kunnen draaien in de bak. Tevens moet de kattenbak schoon zijn. Is dat niet het geval dan zal de kat een ander plekje in huis gaan zoeken. Het moet voor de katten makkelijk zijn om in- en uit de kattenbak te lopen.

Plaatsing

Een kattenbak moet voor de kat op een plezierige plaats staan. Als de kat de plaats niet geschikt vindt, dan zoekt hij wel een ander plaatsje in huis. Een rustige plek waar de kat niet gestoord wordt heeft de voorkeur. Zorg er wel voor de de kat de ruimte rondom de kattenbak kan overzien. Het moet voor de katten makkelijk zijn om in-  en uit de kattenbak te lopen.

Automatisch!

Litter Robot is een Amerikaanse fabrikant. De Litter Robot is een zelfreinigende kattenbak die van een draaiende bol gebruik maakt om de klontjes te filteren van de schone kattenbakvulling. Afhankelijk van de uitvoering kost hij rond de 400 euro.

Bij de Litter Robot niet nodig om speciaal kattenbakvulsel te gebruiken en volstaat het gebruik van klonterende kattenbakvulling. Het is niet nodig om speciale afvalzakken te gebruiken.

Op het onderstaande youtube demo filmpje kun je zien hoe het werkt. Er staan nog veel meer filmpjes op youtube.

Rode Kat