1 jaar onbeperkt bellen-sms - 2000 MB

Alle handige tabellen op één website met on-line referentie voor rechtstreeks linken!
www.tabellenboekje.nl

Coronavirus

FIP

Wanneer het Coronavirus muteert dan kan de ziekte FIp (Feline Infectieuze Peritonitis) ontstaan. Hiervan kan uw kat erg ziek worden.

Bijna elke kat krijgt wel het Coranavirs wel een keer te pakken in zijn leven. Bij ongeveer 1 op de 25 katten zal het virus muteren en de ziekte FIP ontstaan. FIP is 100% dodelijk voor uw kat.

Een kat kan dus een drager van het virus zijn zonder zelf ziek te worden. Als drager kan hij wel andere katten besmetten.

Voorkomen

Vooral rond de kattenbak is een goede hygiŽne belangrijk.

Ik las het advies de kattenbak dagelijks te verschonen en zorg ervoor dat de omgeving niet besmet wordt met ontlasting. Was de kattenbak goed uit met huishoudelijke reinigers.

Zet de kattenbakken niet in de buurt van de eet en drinkbakjes.

En leeft uw kat op straat ... tja dan heb je geen controle over de noodzakelijke hygiŽne.

Stress

Stress lijkt ook een belangrijke factor te zijn voor het onstaan van FIP. Bescherm uw kat daarom zo goed mogelijk.

Op de website van Dierenkliniek Wilhelminapark is nog meer informatie te vinden. Zoals ook de verschijnselen.

Cat Country

Wat men als onmogelijk had bestempeld bleek volgens een onderzoek uit 2003 toch waar, de Cat Country kattenbakkorrel vernietigde als enige voor 100% het onderzochte corona-virus. Dit is een eigenschap die geen enkel andere korrel bezit. Hiermede is Cat Country een van de meest unieke en hygiŽnische kattenbak vullingen ter wereld. Althans, dit staat op de website te lezen. Ik weet niet of het waar is.

Rode Kat