1 jaar onbeperkt bellen-sms - 2000 MB

Alle handige tabellen op één website met on-line referentie voor rechtstreeks linken!
www.tabellenboekje.nl

Onderverdeling

Je kunt de kattenbakvullingen onderverdelen in Mineralen en Niet Mineralen. De Mineralen kattenbakvullingen kunnen Klontvormend of Niet-Klontvormed zijn.

Mineralen

Klontvormend

Kleikorrels, deze zijn meestal klontvormend, hebben als voordeel dat u nooit de gehele inhoud van de bak weg gooit. De klei klontert samen, zodra uw kat zijn behoefte gedaan heeft. U verwijdert slechts een heel klein gedeelte van de inhoud (samen geklonterde korrel) en vult een handje kattenbak vulling bij.

bentoniet Utra

Dit zijn kleikorrels. Zuivere bentoniet zonder toevoegingen zorgt voor gemak en hygiŽne.

bentoniet Grof

Dit zijn kleikorrels. Zuivere bentoniet zonder toevoegingen zorgt voor gemak en hygiŽne. De grove korrels hebben een excellente absorptie en klontvorming.

Niet-Klontvormend

Calcium Silicaat

Sneeuwit product van verschillende mineralen. Soortelijk gewicht is laag

In het algemeen kun je zeggen dat silicaat kattenbakvullingen bestaat uit een mix uit zeolitische materialen, dat poreus van samenstelling is. Silicaat kattenbakvulling absorbeert grote hoeveelheden vloeistof en geuren op een unieke manier.

Attapulgiet

Grondstof komt uit Amerika. Uitstekende geur neutralisatie. Eerste kattebakvulling die in Europa verkocht werd. Lichtbruin van kleur.

Sepiolite

Mineraal van Spaanse afkomst. Creme-wit van kleur. Het zijn natuurlijke kleikorrels die het vocht absorberen. Na een aantal dagen gooit u de gehele inhoud van de kattenbak weg. Dit moet het gewone afval, dus niet in de groenbak.

Alganite

Dit is een leisteen soort die brandbaar organisch materiaal. Deze wordt gebruikt als brandstof in electriciteitscentrales. Hierdoor wordt de leisteen poreus en daardoor geschikt als kattebakvulling. Groffe korrel en een laag soortelijk gewicht.

Silicagel

Niet-Mineralen

Er bestaan veel plantaardige kattenbakvulling. Welke kattenbakvulling het beste bij uw kat past moet u uitproberen. Vrijwel allemaal hebben hebben het milieu aspect hoog aangeschreven staan. 

Houtkorrels

De vezels absorberen veel vocht en de houtgeur neutraliseert onaangename geurtjes. Tijdens het opnemen van vocht geven ze deze een houtgeur af.

Deze geperste houtkorrels kunnen tot 300% vocht opnemen. Het is 100% afbreekbaar. Na een paar dagen gooit u de gehele inhoud van de kattenbak weg. Dit mag in de groenebak, want het is milieu vriendelijk.

Papier

(Tarwe) Stro

Volgens fabrikant Biokat is het natuurlijk strooisel van geperst van zuiver tarwestro. Doordat het van nagroeiende grondstoffen geproduceerd en 100% biologisch afbreekbaar is, draagt het bovendien bij aan de bescherming van het milieu. Tevens geeft de Biokat aan dat het  absorberend vermogen 400% is en dat het uitermate stofarm is

Mais

Bietenpulp

Rode Kat